Pitkän linjan DJ, vinyylifriikki ja muusikko Daddy Pales soittaa yhdessä festivaalien musiikkiohjelmistosta vastaavan Nikoluckyn kanssa hyvin erikoislaatuisen yhteissession perjantai-iltapäivänä, jossa keskitytään muutaman vuosikymmenen takaisiin vinyylilevyjulkaisuihin. Ohjeistuksena tälle matkalle toimivat musiikilliset taikasanat, kuten acid jazz, lounge, downtempo, trip hop, ethnic fusion ja balearic. Luvassa on leveitä biittejä, rentouttavia rytmejä, toismaailmallisia melodioita, isoja tunteita: kokonaisvaltaisesti syvälle mieleen, kehoon ja sieluun lumoutuvia sävellyksiä. Kaksikko on kaavaillut tätä jo parin vuoden ajan ja kohtaaminen vinyylien parissa tulee olemaan yleisölle varmasti yksi festivaaliviikonlopun kohokohdista.
DJ Daddy Pales & DJ Nikolucky soittavat back to back -vinyylisession festivaaleilla perjantaina klo 14-18.
Festivaalien pitkäaikainen resident DJ Nikolucky soittaa perjantaina ja lauantaina tunnelmallista musiikkia ympäri maailmaa: tyyli- ja tuulensuuntina mm. African rhythms, tropical Caribbean, all things Latin America, loungy Balearic downtempo ja Asian fusion melodies. Taatusti soundia, joka tuo esiin viimeisetkin aromit Kaapelitehtaalla nautittavista kahvi-, tee-, kombucha-, jäätelö- ja suklaaelämyksistä!
DJ Nikolucky soittaa vinyylejä tapahtumassa perjantaina klo 11-14 ja klo 18-19 sekä lauantaina klo 10-14 ja klo 18-19.
Miia Laine on Berliinissä varttunut ja Lontoossa opiskellut DJ, jonka Radio Helsingin Kaiken maailman kappaleita -ohjelmastakin tuttu laadukas musiikkivalikointi tulee miellyttämään festivaalivieraiden makunystyröitä sunnuntaiaamu- ja keskipäivän ajan. Musiikkityylillisesti pyöritään mm. salsa, forro ja highlife genrejen seurassa.
DJ Miia Laine soittaa musiikkia festareilla lauantaina klo 10-14.
Haluatko puhua groovesta, tunteista ja funkeista jutuista? Ylpeästi esittelemme sinulle Jeremias Delgadon alias DJ Kennon, joka tarjoilee sinulle tarkkaan valikoituja kappaleita trooppisilla, afro, latinalaisilla sekä arabialaisilla mauilla höystettynä festivaalien sunnuntai-iltapäivällä. Herra Delgado on myös yksi Wibes Festival -nimisen konseptin keskeisistä hahmoista. Jos pidät rytmeistä ja kulttuurista, niin hänen settiään ei todellakaan kannata missata!
DJ Kenno pyörittää vinyyleitä tapahtumassa sunnuntaina klo 14-18.
Magic Sam on elämää sykkivä ja kokenut ammatti-DJ, joka on soittanut vuosikymmeniä upeaa musiikkia. Hänen nostattava energia kuuluu settien laajasta kirjosta rytmimusiikkia ja trooppisia soundeja. Tapahtuman lauantai-iltapäivässä yleisö tuleekin viihtymään lämpimissä tunnelmissa, kun Magic Sam soittaa musiikkia laajasti eri puolilta Latinalaista Amerikkaa funkyn makuvivahteen sisältäen. Sami Mannerheimo tunnetaan myös Funky Elephant Festivalin sekä tapahtumia tuottavan Funky Amigos ry:n perustajana ja puheenjohtajana.
DJ Magic Sam soittaa musiikkia festareilla lauantaina klo 14-18.
Is the future of coffee growing in a labroratory? VTT's Research Team Leader Dr. Heiko Rischer will share the latest findings.
Dr. Heiko Rischer is a Research Team Leader for Plant Biotechnology at VTT Technical Research Centre of Finland Ltd. and an Adjunct Professor in Pharmaceutical Biology at the University of Helsinki. His current research focus is on the development of plant cell cultures for sustainable food production (Cellular Agriculture).
Rischer on kehittänyt pavutonta kahvia VTT:n laboratoriossa Espoon Otaniemessä. Tutkimusryhmä on viime vuodet tehnyt työtä, jotta pensas ja varsinkin sen hedelmä voitaisiin ohittaa kahvin valmistuksessa.
How does the future of food look like? Researcher Kaisu Riihinen will share her insights on transforming the food system with innovative solutions at VTT on event's professional day Friday April 19.
Academic background: Kaisu Riihinen has a scientific expertise in berry flavonoids and phenolics
Industry experience: Kaisu Riihinen worked for ten years in private sector including the food industry and the regulatory consultancy. During those years she developed a novel food ingredient from scratch and applied for the required novel food authorization for the product.
Current role: Kaisu Riihinen and her colleagues are involved in transforming the food system with innovative solutions at VTT.
Mitkä ovat tämän vuoden teetrendit?
Haastattelussa Petra Tandefelt, Teenystävät ry:n puheenjohtaja
Good Life Coffeen perustaja ja omistaja.
Kolminkertainen kahvialan Suomen mestari.
Kahvin makuun vaikuttaa yllättävät asiat. Lauri on mukana keskustelussa lauantaina 20.4. klo 12.
Taste Expert at Paulig PRO
Laura is responsible of coffee training at Paulig PRO, she mainly trains customers in food service. Laura is a barista and coffee-enthusiast who loves sharing her knowledge about coffee for others.
Laura kertoo trendeistä perjantaina 19.4. klo 15.30
Ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka tunnetaan olut- ja siideriasiantuntijana. Mariaana toimii tuomarina vuoden suklaa ja jäätelökilpailuissa.
Matias on yli kymmenen vuotta asiakaspalvelu ja specialty kahvialalla toiminut kahviammattilainen.
Tällä hetkellä hän pyörittää kahvitapahtuma-alan yritystä (Viva La Coffee - barista aid and events) ja toimii Procoffeen pääbaristana.
Matias on yksi vuoden suodatinkahvi, kofeiiniton kahvi ja kombucha -kilpailun tuomareista.
Key Account Manager, Wilfa Suomi
Nikolla on yli 20 vuoden kokemus kodintekniikka-alalta ja hän on työskennellyt laadukkaiden kahvilaitteiden parissa tiiviisti yli 8 vuotta. Omissa valinnoissaan Niko panostaa laatuun, kestävyyteen ja esteettisyyteen tuotteesta tai palvelusta riippumatta. Seikkailunhalu, palo kokeilla uusia asioita ja nähdä uusia paikkoja tekevät Nikosta myös kahvin suhteen uteliaan kokeilijan ja hänen kaapistaan löytyykin harvoin samaa papupussia yhtä pussia enempää.
Niko jakaa vinkkejä siitä, miten tehdä parempaa kahvia kotona perjantaina 19.4. klo 17, lauantaina 20.4. ja sunnuntaina 21.4. klo 13.
Ruokatoimittaja Sanna on intohimoinen foodie, joka syö työkseen.
Sanna on tehnyt 20 vuotta ruokatoimittajan töitä, kirjoittanut 6 keittokirjaa ja valittu Vuoden lifestyle toimittajaksi vuonna 2019. Sanna on yksi vuoden suklaa -tuomareista.
Mestarikokki Sasu Laukkonen uskoo parempiin valintoihin raaka-aineissa ja satsaa aina huippulaatuun ja -elämykseen. Hän elää ja hengittää uusia ideoita - mikä oli yksi syy uudistaa Michelin-tähdellä palkittu Chef & Sommelier -ravintola. Dynamiittia sisään ja kaikki uusiksi, ajatteli Sasu. Hänen ravintola Ora avattiin kesällä 2017 Helsingin Huvilakadulle ja palkittiin heti vuoden alusta Michelin-tähdellä.
Sasu lainaa elokuvaohjaaja David Lynchiltä elämänmottonsa: Negativity is the enemy of creativity. Sasu on yksi vuoden suklaa ja kombucha tuomareista.
Antti Merilehto, yrittäjä ja tekoälyn tulkki
Antti on Elev:in yksi perustaja, hän kouluttaa johtoryhmiä ja organisaatioita tekoälytyökalujen hyödyntämiseen.
"Ihmisen ja koneen yhteistyö muuttaa tapaa miten me teemme töitä ja elämme arkea."
Ota yhteyttä
Helsinki Coffee Festival & Jäätelö- ja suklaakarnevaali
Kuule ensimmäisten joukossa herkulliset uutisemme.