MEDIA

KLIKKAA TÄSTÄ MEDIAN AKKREDITOITUMISEEN!

Tervetuloa akkreditoitumaan!

Helsinki Coffee Festival sekä vuoden herkullisin tapahtuma Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestetään samana viikonloppuna, saman katon alla Helsingin Kaapelitehtaalla 19.-21.4.2024


Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään huhtikuussa 2024. Yhden viikonlopun ajan Helsinkiin syntyy Suomen suurin kahvikauppa ja pop up -kahvila, jossa on laajin valikoima pienten ja isojen paahtimoiden kahveja. Kahvin luontevana kaverina pääsee maistelemaan myös teetä ja kombuchaa.


Samana viikonloppuna ja samoissa tiloissa järjestetään myös Jäätelö- ja suklaakarnevaali. Tapahtuma on ainutlaatuinen herkuttelukarnevaali kaikenikäisille, jossa tutustutaan kesän uutuusmakuihin ja maistellaan jäätelöä sekä suklaata saman katon alla.

Akkreditointilomake on tarkoitettu median edustajille.

--

Tiedote 21.4.2023

Vuoden parhaimmat suodatinkahvit, kofeiinittomat kahvit, suklaa, jäätelö ja kombucha palkittiin

Pohjois-Euroopan suurimmilla kahvifestivaaleilla Helsinki Coffee Festivaleilla ja Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla palkittiin tänään 21.4. vuoden suodatinkahvit, kofeiinittomat kahvit, kombucha, jäätelöt sekä suklaat. Vuoden suodatinkahvi valittiin seitsemättä kertaa, kofeiiniton ja kombucha ensimmäistä kertaa.

Tänä vuonna kahvikilpailuissa menestyi erityisesti kolumbialaiset kahvit. Sekä suodatin että kofeiinittomassa kahvissa kolmen parhaan joukosta löytyy kolumbialaisia, Suomessa paahdettuja kahveja.

Kaapelitehdas täyttyii yli 10 000 herkuttelijasta, kuva Paavo Pykäläinen


Paras suodatinkahvi paahdetaan Lappeenrannassa ja kofeiiniton Helsingissä

Tuomaristo valitsi vuoden kahvit 20 eri paahtimon kahvien joukosta. Voittajiksi julistettiin suodatinkahveista lappeenrantalaisen pienpaahtimon Lehmus Roasteryn kolumbialainen Erikoispaahto, Kolumbia Pitalito Huila, Red bourbon arabica -kahvi. Vuoden kofeiinittomaksi kahviksi valittiin helsinkiläisen pienpaahtimo Good Life Coffeen La Serrania Decaf, Colombia. Kofeiinittomissa kahveissa kilpaili 14 eri kahvia.

Tuomaristo arvioi kahvien makeutta, tasapainoa ja jälkimakua sekä antoivat kaikille kahveille yleisarvosanan. Tuomarit maistelivat kahvit sokkona. Raati koostui kahvin ammattilaisista sekä ruoka-alan vaikuttajista, johon kuuluivat ravintoloitsija Markus Hurskainen, kahviammattilainen Matias Merikukka, Ekbergin konditorian tuotantopäällikkö Sergei Muratov sekä kahvikilpailun pääyhteistyökumppanin Wilfan edustajat kahvilaiteasiantuntija Niko Olkkonen ja Anna Willberg.

Suodatinkahvit sekä kofeiinittomat kahvit kilpailussa valmisti puolueeton ammattibarista. Kahvien tasalaatuisuuden ja samanlaisien valmistusolosuhteiden varmistamiseksi kilpailukahvit valmistettiin Wilfan Black Performance -keittimellä ja kahvipavut jauhettiin Wilfan Uniform -myllyillä. Valmistustapa valittiin niin, että kotioloissa pääsee samanlaisiin makuelämyksiin helposti maistelemaan vuoden suodatinkahvia.

Vuoden suodatinkahvi

  1. Erikoispaahto, Kolumbia Pitalito Huila, Lehmus Roastery, Lappeenranta
  2. Sweet & Funky, Country Colombia Nestor Lasso, Kaffa Roastery, Helsinki
  3. Rwanda single origin, Lovisa Kafferosteri, Loviisa
Vuoden suodatinkahvi kolmikko Lovisa Kafferosteri (vasemmalla), Kaffa Roastery ja Lehmus Roastery, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden kofeiiniton kahvi

  1. La Serrania Decaf, Colombia, Good Life Coffee, Helsinki
  2. Kofeiiniton luomukahvi (Honduras), Paahtimo Papu, Jyväskylä
  3. Cafe del Micay kofeiiniton, Kolumbia, Kahwe, Tampere
Vuoden kofeiiniton kahvi kolmikko Kahwe, Paahtimo Papu ja Good Life Coffee, kuva: Paavo Pykäläinen

“Suodatinkahvikilpailussa oli todella kova taso ja erittäin laadukkaita kahveja”, kertoo tuomari Matias Merikukka.

“Kofeiinittomissa kahveissa oli yllättävää, kuinka hyviltä ne maistui. Maistuivat laadukkailta kahveilta”, yksi tuomareista Anna Willberg kertoo.

Vuoden kombuchat valittiin 10 eri tuotteen joukosta.

Vuoden kombucha

  1. Blueberry Pie, Ohakune Kombucha, Espoo
  2. Fresh ginger kombucha, Good Guys Kombucha, Tampere
  3. Nokkonen, Nokkos Company, Helsinki

Good Guys Kombucha ja Okahune Komcucha, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden jäätelö, vegaaninen jäätelö, suklaa ja vegaaninen suklaa valittiin myös Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla. Vuoden jäätelö -kilpailussa tasan samat pisteet sai saman yrityksen kaksi eri gelatomakua pistaasi sekä valkosuklaa pistaasi.

Vuoden jäätelöt ja suklaat valitsi ravintola- ja leipomoalan yrittäjä Markus Hurskainen ruokatoimittaja Satu Koivisto, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki.

Vuoden jäätelössä kilpaili 9 eri jäätelöä, vegaanisessa jäätelössä 11. Vuoden suklaassa kilpaili 14 eri suklaata ja 15 eri vegaanista suklaata.

Vuoden jäätelö

  1. White chocolate variegated pistachio sekä pistaasi (gelato), Il Duo
  2. Lakritsi-Sitruuna jäätelö, Sweet Santa
  3. Chocolate Caramel almond, Friidu
Voittajakolmikko Bad Santa, Il Duo, Friidu, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden vegaaninen jäätelö

  1. Mansikka (gelato), Kahvitupa Laurentius,
  2. Salty caramel with roasted almonds, Naturli
  3. Sitruuna (gelato), Il Duo
Kahvitupa Laurentius, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden suklaa

  1. Choco Deli, Milk Chocolate 35% Liquorice
  2. Kalamansi sitrus konvehti, Xocolab
  3. Paahdettu karamelli konvehti / roasted caramel praline, Chocosomnia

Vuoden vegaaninen suklaa

  1. Mustaherukka konvehti, Xocolab
  2. Orange & Almond, Choco Deli
  3. Tummasuklaa-karpalolevy, Chocosomnia
Chocosomnia, Chocodeli ja Xocolab, kuva: Paavo Pykäläinen

Tiedote 24.4.2023

Vuoden parhaimmat espressot, teet ja paahtimo palkittiin

Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival ja vuoden herkullisin tapahtuma Jäätelö- ja suklaakarnevaali teki yleisöennätyksen ja Kaapelitehdas täyttyi viikonloppuna yli 10 000 kävijästä. Tapahtumassa palkittiin myös vuoden espresso, teet eri kategorioissa, vuoden paahtimo ja nuori kahvivaikuttaja. 

Viikonlopun aikana palkittiin vuoden kahveja, teetä, kombuchoita, jäätelöitä ja suklaita. vuoden suodatinkahvit, kofeiinittomat kahvit, kombucha, jäätelöt sekä suklaat. Perjantaiaamuna julkistettiin suodatinkahvin, kofeiinittoman kahvin, kombuchan, jäätelön ja suklaan voittajat. Muissa kategorioissa palkittiin viikonlopun aikana ja sunnuntaina selvisi vuoden 2023 vuoden paahtimo. Vuoden paahtimo 2023 on helsinkiläinen pienpaahtimo Kaffa Roastery, joka pärjäsi vuoden suodatinkahvi ja espressokilpailuissa sekä yleisöäänestyksessä ja paahtimopitchauksessa.

Vuoden paahtimon valintaan vaikuttaa sijoitus vuoden suodatinkahvissa (40 %), espressossa (40 %), paahtimopitchauksessa (10 %) sekä yleisöäänestyksessä (10 %).

Vuoden paahtimo

  1. Kaffa Roastery, Helsinki
  2. Lehmus Roastery, Lappeenranta
  3. Good Life Coffee, Helsinki
Vuoden paahtimot Lehmus Roastery, Kaffa Roastery, Good Life Coffee, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden kahvivaikuttaja on valittu tapahtumassa vuodesta 2018 ja nykyään tapahtumassa halutaan nostaa yhä enemmän nuoria alan ammattilaisia. Vuoden nuori kahvivaikuttaja palkittiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Vuoden nuori kahvivaikuttaja

  1. Kimia Bergeson
  2. Markus Ketola
  3. Simo Niiranen
Vuoden nuoret kahvivaikuttajat Kimia Bergeson, Markus Ketola ja Simo Niiranen, kuva: Paavo Pykäläinen

Paras espresso paahdetaan Pirkanmaalla

Tuomaristo valitsi vuoden espressot 16 eri paahtimon kahvien joukosta. Voittajiksi julistettiin tamperelainen pienpaahtimon Pirkanmaan paahtimon kolumbialainen Edilson Mamian, Kolumbia -kahvi. Vuoden vihreäksi teeksi valittiin Kiri -niminen helsinkiläisen Théhuoneen tee. Vuoden mustaksi teeksi valittiin lappeenrantalaisen Makea Coffeen Darjeeling FTGFOP.

Tuomaristo arvioi kahvien ja teen makeutta, tasapainoa ja jälkimakua sekä antoivat kaikille kahveille yleisarvosanan. Tuomarit maistelivat kahvit ja teet sokkona. Raati koostui kahvin ammattilaisista sekä ruoka-alan vaikuttajista. 

Espressokilpailun tuomareina olivat kahviammattilainen, Unroastedin perustaja Alexandre Figueiredo, musiikkialan vaikuttaja, kahviharrastaja Juhani Merimaa, Sekel Bar & Restaurantin ravintoloitsija ja sommelier Linda Stenman-Langhoff, Mestarikokki Sasu Laukkonen ja Ekbergin konditorian tuotantopäällikkö Sergei Muratov.

Teekilpailun tuomareina olivat teeasiantuntija Jarkko Myllykangas, Sekel Bar & Restaurantin ravintolitsija ja sommelier Linda Stenman-Langhoff, ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka, Mestarikokki Sasu Laukkonen ja Ekbergin konditorian tuotantopäällikkö Sergei Muratov.

Tee- ja kahviyritykset valmistivat espressot ja teet osastoillaan. Vihreässä teessä kilpaili kahdeksan, mustassa seitsemän ja maustetussa teessä yhdeksän eri teetä.

Vuoden espresso

  1. Edilson Mamian, Kolumbia, Pirkanmaan paahtimo
  2. Nestor Lasso, Kolumbia, Kaffa Roastery
  3. Brazil Bob-o-link, Johan & Nyström
Vuoden espressokolmikko Johan & Nyström, Kaffa Roastery, Pirkanmaan paahtimo, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden vihreä tee

  1. Kiri, Théhuone
  2. Wu Feng Mao Jian, Kiina, Teepolku
  3. Kuutostee, Lehmus Roastery
Vuoden vihreä tee kolmikko Lehmus Roastery, Teepolku, Théhuone, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden musta tee

  1. Darjeeling FTGFOP, Makea Coffee
  2. Darjeeling Marybong, Johan & Nyström
  3. Jin Jun Mei, Théhuone
Vuoden musta tee kolmikko Théhuone, Johan & Nyström, Makea Coffee, kuva: Paavo Pykäläinen

Vuoden maustettu tee

  1. Grand Old Rose, Paahtimo Papu
  2. White Apricot, Théhuone
  3. Satsuma Sencha, Teepolku
Vuoden maustettu tee kolmikko Teepolku, Théhuone, Paahtimo Papu, kuva: Paavo Pykäläinen


EN

FI

Herkullisempaa palvelua evästeillä
Käytämme palveluissamme evästeitä, joiden avulla palvelumme toimivat toivotulla tavalla ovat sinulle houkuttelevampia.

Voit antaa suostumuksesi painamalla "Hyväksy". Voit myös muuttaa valintojasi myöhemmin "Evästeasetukset"-linkin kautta.
Tietosuojaseloste