Festivaalin resident DJ Nikolucky soittaa perjantaina ja sunnuntaina tunnelmallista musiikkia ympäri maailmaa: tyyli- ja tuulensuuntina mm. loungy Balearic downtempo, Asian fusion melodies, African rhythms, tropical Caribbean ja all things Latin America. Taatusti soundia, joka tuo esiin viimeisetkin aromit Kaapelitehtaalla nautittavista kahvi-, tee-, jäätelö- ja suklaaelämyksistä!
DJ Nikolucky pyörittää vinyylejä festareilla perjantaina klo 10-14 ja sunnuntaina klo 10-12 ja 16-18.
bubble butt radio on dj-duo, joka perustettiin Ida Radion aloittaessa Helsingissä muutama vuosi sitten. Perjantain iltapäivässä pääset kuulemaan DJ Miljan musiikkia dance hallista houseen ja kaikkea siltä väliltä. Hyvän tuulen musiikkia maailman joka kolkasta!
DJ Milja pyörittää vinyylejä festareilla perjantaina klo 14-18.
DJ Galactic Mace vie soitollaan kuulijat vintage discosta tropikaaliseen tanssilattiamusiikkiin. Tapahtumassa lauantaina kuullaan Macen johdolla soundeja kahvimaiden, kuten Etiopian, Kenian, Brasilian ja Kolumbian musiikista.
DJ Galactic Maze pyörittää vinyylejä festareilla lauantaina klo 14-18.
Kuten kahvissa, myös musiikissa, oikea alkuperä ja poikkeuksellinen laatu on se juttu. Muun muassa Must Have! -klubilta ja radio-ohjelmastaan tuttu DJ Sampsa Vilhunen kasaa sunnuntai-iltapäivälle uskomattoman kattauksen brassi-, lattari- ja kaakkois-aasialaista musiikkia alkuperäisvinyylikokoelmastaan, joka hakee Pohjois-Euroopassa kaltaistaan.
DJ Sampsa Vilhunen pyörittää vinyylejä festareilla sunnuntaina 23.4. klo 12-16.
Victoria on DJ, jonka työssä erilaiset tyylit ja tunnelmat sekoittuvat ajasta ja paikasta riippuen. Tapahtumassa hän soittaa lämpimän ja kuplivan, rentoon lauantaihin sopivan musiikkivalikoiman brasilialaisia makuja ja muuta.
DJ Victoria pyörittää vinyylejä festareilla lauantaina klo 10-14.
Stand up -koomikko Aatu Raitala on esiintynyt kaikilla Suomen stand up -klubeilla ja -festareilla, ja hän pyörittää omia kuukausittaisia klubeja Mascotissa Helsingissä.
Aatu kiertää tällä hetkellä komediaklubeja omalla Vastuullinen Hunsvotti -nimisellä stand up -sooloesityksellä. Aatu juo kupin kahvia ennen joka keikkaa.
Aatu on yksi paahtimopitchauksen tuomareista lauantaina 22.4. klo 15. Osana vuoden paahtimo -kilpailua järjestetään paahtimopitchaus, jossa jokaisella paahtimolla on minuutti aikaa perustella, miksi he ovat vuoden paahtimo. Raadin jäsenet antavat pisteet jokaiselle osallistuvalle paahtimolle. Raati arvostee pitchauksessa vastuullisuutta, esiintymistä ja tarinaa.
Alexandre Figueiredo is Co-Founder at Unroasted, a Green Coffee Importer, supporting small and medium roasters in Europe. Brazilian, from a Family of producers, Alexandre is a Q-Grader and has developed cooperation with growers from all parts of Brazil.
Alexandre will tell fun facts about Brazilian coffee on Sunday April 23 at 13:30.
Good Life Coffeen ja Kahvila Sävyn omistaja.
Brewers Cup Suomen mestari.
Anna Hanski on laulaja-näyttelijä, jonka laulut vuosikymmenten varrelta ovat suomalaisille tuttuja.
Esiintymisten lisäksi Anna työskentelee radiojuontajana Nostalgialla ja pyörittää omaa kesäravintolaa, jossa kahvi on tärkeässä roolissa ja omassa arjessaankin Annan mielessä illalla viimeisenä pyörii aamukahvi. :)
Osana vuoden paahtimo -kilpailua järjestetään paahtimopitchaus, jossa jokaisella paahtimolla on minuutti aikaa perustella, miksi he ovat vuoden paahtimo. Raadin jäsenet antavat pisteet jokaiselle osallistuvalle paahtimolle. Raati arvostee pitchauksessa vastuullisuutta, esiintymistä ja tarinaa.
Category Sourcing Manager for Green Coffee at Paulig
Anna is responsible for the green coffee sourcing category at Paulig and currently in charge of sourcing from Brazil. She is a certified Q-Grader and part of the blending team at Paulig, in charge of creating new flavorful blends for the consumers. Anna has also lived and worked in the coffee origins in South- and Central America and East Africa.
Anna osallistuu ammattilaispäivän 21.4. keskusteluun
Marketing Lead, Wilfa Suomi
Anna on brändejä hengittävä markkinoinnin moniosaaja, jonka intohimona on luoda brändeihin liittyviä merkittäviä, muistijäljen jättäviä & tunnetasolla puhuttelevia kohtaamisia tarinankerronnan kautta. Kahvin rooli on Annan elämässä merkittävä – se varmistaa sen, että päivä lähtee oikeille raiteille, toimii ruuhkavuosiarjen pyörittämisen avustajana sekä kruunaa oman ajan (silloin kun sitä on). Anna tykkää ennakkoluulottomasti kokeilla eri kahveja, ja matkoilta tarttuukin usein mukaan paikallista kahvia kotiin nautittavaksi.
Anna toimii vuoden kofeiiniton kahvi -kilpailun tuomarina. Kahvikisa käydään keskiviikkona 19.4. ja voittajat julkistetaan tapahtumassa perjantaina 21.4. klo 10.30.
5th-generation coffee producer: family in the world of coffee since 1892.
Graduated in Business Administration at FACAMP - Campinas.
MBA from FGV-SP in Strategic People Management.
Specialist in Coffees, Q-Grader, coffee lover and passionate about people.
CEO of Agrorigem – The Coffee ID.
Co-Founder and representative of the group Empreendedoras do Café de Santa Rita do Sapucaí - MG (Women Coffee Entrepreneurs of Santa Rita do Sapucaí).
Discussion on April 22 at 13:30.
Kokkitaustainen Kahwen paahtomestari ja toimari on toiminut kahvin parissa vuodesta 2011 baristana ja paahtajana. Kahwen 2017 alulle pannutta voimaa ajaa sopiva perfektionismi oikeiden paahtoprofiileiden löytämiseksi. Suosikkikahvi: Chemexillä tehty vaalea hedelmäpommi.
Joel tasapainottaa ajoittain varsin hektistä paahtimoarkea viettämällä aikaa luonnossa, leipomalla ja olemalla mukana reservitoiminnassa.
Joel osallistuu perjantain 21.4. ammattilaispäivässä keskusteluun Kuinka tarjota parempaa kahvia ja teetä ravintolassa tai kahvilassa klo 12.15 sekä lauantain 22.4. Pienpaahtimot Suomessa: nykytilanne ja tulevaisuus klo 12.
Joonas Markkanen on yksi lahtelaisen Kahiwa Coffee Roastersin omistajista ja toimii heidän pääpaahtajana. Kahvimaailmassa Joonaksen intohimoa pitää yllä poikkeuksellisen laadukkaat ja makumaailmaltaan kirkkaat kahvit, joiden esitelyssä pyritään mahdollisimman huomaamattomaan paahtojälkeen, jolla kyseinen kahvi saadaan maistumaan juuri niin hyvältä kuin se oikeasti on!
Joonas osallistuu keskusteluun Pienpaahtimot Suomessa: nykyaika ja tulevaisuus sunnuntaina 23.4. klo 12-12.30.
Musiikkivaikuttaja Juhani Merimaan suhde kahviin on lämmin ja kiinteä. Tuskin pystyn elämään ilman päivittäistä annosta kahvia. Juon kahvia suomalaisittain janoon mutta myös maistellen ja virkistyen pikkuannoksista. Kahvikulttuuri on ilokseni ottanut suuria askeleita eteenpäin.Meilleon avautunut kahvin runsas ja monimuotoinen maailma aivan eri tavalla kuin minun nuoruudessani. Kahvin maistelijana olen utelias amatööri ja avoimen innostunut uusista tuttavuuksista. On hienoa päästä mukaan tälläiseen sessioon.
Juhani on yksi vuoden espressokilpailun tuomareista. Kilpailu käydään 21.4. tapahtuman aikana ja voittajat julkistetaan klo 18 mennessä tapahtumassa.
Laís is a lawyer with post-grad specialization in international business management. She is also a coffee producer and partner at Eldorado Specialty Coffee and works as a trader at Cocapil.
Kaisa on vuoden barista (2019) sekä kahvikouluttaja, joka enimmäkseen kouluttaa Kaffa Roasteryn kahvila- ja ravintola-asiakkaita hyvän kahvin valmistuksessa.Näiden lisäksi Kaisa järjestää Kaffan avoimia ja suosittuja koulutuksia ihan kaikille halukkaille. Kaffalla Kaisa on ollut töissä vähän yli viisi vuotta. Kaisa juo mielellään espressoa tai suodatinkahvia mustana. Joskus aamuisin cappuccinoa kauramaidolla. Espresso on Kaisan lemppari koska se on niin vaikeaa saada juuri oikeanlaiseksi. Mieluiten Kaisa joisi aina kahvia, joka on kukkaista, kepeää ja makean sitruksista, yleensä etiopialaista. Kaisa on aika tarkka siitä, mikä on hänen mielestään hyvää kahvia mutta juo kyllä monenlaista kahvia koska tykkää maistella, mitä eri paahtimoilla on tarjolla.
Kaisa osallistuu perjantain ammattilaispäivässä 21.4. klo 12.45 Kuinka tarjota parempaa kahvia tai teetä ravintolassa -keskusteluun.
Laura Haimila on helsinkiläinen toimittaja, juontaja ja yhdenvertaisuutta tavoitteleva somevaikuttaja.
Kuva: Janita Autio
Laura on yksi paahtimopitchauksen tuomareista. Osana vuoden paahtimo -kilpailua järjestetään paahtimopitchaus, jossa jokaisella paahtimolla on minuutti aikaa perustella, miksi he ovat vuoden paahtimo. Raadin jäsenet antavat pisteet jokaiselle osallistuvalle paahtimolle. Raati arvostee pitchauksessa vastuullisuutta, esiintymistä ja tarinaa.
Good Life Coffeen perustaja ja omistaja.
Kolminkertainen kahvialan Suomen mestari.
Lauri on mukana ammattilaispäivän keskustelussa 21.4. ja su 23.4. Pienpaahtimot-keskustelussa klo 12.
Taste Expert at Paulig PRO
Laura is responsible of coffee training at Paulig PRO, she mainly trains customers in food service. Laura is a barista and coffee-enthusiast who loves sharing her knowledge about coffee for others.
Laura osallistuu 21.4. ammattilaispäivän keskusteluun klo 12.45-13.30
Linda on Sekel Bar & Restaurantin ravintolitsija, sisustaja, sommelieri ja juoma-asiantuntija.
Hänet tunnetaan vahvasta otteestaan sekä kiinnostuksestaan luomutuotteisiin ja puhtaisiin luonnollisiin makuihin.
Lindalla on yli 25 vuoden kokemusta ravintola-alalta sekä Suomesta, Norjasta että Espanjasta.
.
Linda on yksi vuoden espresso, musta, vihreä ja maustettu tee kilpailujen tuomareista. Voittajat julkistetaan perjantaina 21.4. klo 18 mennessä.
The Good Guys kombuchapanimon toimitusjohtaja ja "Kombucha - kaikki valmistuksesta ja paljon reseptejä" -kirjan kirjoittaja. Innokas fermentoija ja elävän elämän ihmettelijä.
Krister on mukana kombuchakeskustelussa perjantaina 21.4. klo 16.15, lauantaina 22.4. klo 17.15 ja sunnnuntaina 23.4. klo 14.15
Ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka tunnetaan olut- ja siideriasiantuntijana. Seuraa paljastus: vähintään yhtä paljon kuin olutta, hän rakastaa teetä. Tee on maailman suosituin juoma, ja myös Mariaanan elämän tärkein neste. Päivä ei lähde käyntiin ilman minttuteetä, eikä kone pysy käynnissä ilman uutta kannullista teetä vähän väliä.
Mariaana on yksi vuoden musta, vihreä ja maustettu tee -kilpailun tuomareista, voittajat julkistetaan perjantaina 21.4. klo 10.30.
Matias on yli kymmenen vuotta asiakaspalvelu ja specialty kahvialalla toiminut kahviammattilainen.
Tällä hetkellä hän pyörittää kahvitapahtuma-alan yritystä (Viva La Coffee - barista aid and events) ja toimii Procoffeen pääbaristana.
Matias on yksi vuoden suodatinkahvi, kofeiiniton kahvi ja kombucha -kilpailun tuomareista.
Brazilian diplomat living in Helsinki for one year and a half. Passionate about taking a “cafezinho” while watching life pass by through her window in wintertime.
In discussion on April 23 at 13:30
Key Account Manager, Wilfa Suomi
Nikolla on yli 20 vuoden kokemus kodintekniikka-alalta ja hän on työskennellyt laadukkaiden kahvilaitteiden parissa tiiviisti yli 8 vuotta. Omissa valinnoissaan Niko panostaa laatuun, kestävyyteen ja esteettisyyteen tuotteesta tai palvelusta riippumatta. Seikkailunhalu, palo kokeilla uusia asioita ja nähdä uusia paikkoja tekevät Nikosta myös kahvin suhteen uteliaan kokeilijan ja hänen kaapistaan löytyykin harvoin samaa papupussia yhtä pussia enempää.
Niko jakaa vinkkejä siitä, miten tehdä parempaa kahvia kahvinkeittimellä perjantaina 21.4. klo 17, lauantaina 22.4. ja sunnuntaina 23.4. klo 13.15.
Ruokatoimittaja Sanna on intohimoinen foodie, joka syö työkseen.
Sanna on tehnyt 20 vuotta ruokatoimittajan töitä, kirjoittanut 6 keittokirjaa ja valittu Vuoden lifestyle toimittajaksi vuonna 2019.
Sanna on yksi vuoden jäätelö ja suklaa tuomareista. Vuoden jäätelö, vegaaninen jäätelö, suklaa ja vegaaninen suklaa julkistetaan tapahtumassa perjantaina 21.4. klo 10.30.
Mestarikokki Sasu Laukkonen uskoo parempiin valintoihin raaka-aineissa ja satsaa aina huippulaatuun ja -elämykseen. Hän elää ja hengittää uusia ideoita - mikä oli yksi syy uudistaa Michelin-tähdellä palkittu Chef & Sommelier -ravintola. Dynamiittia sisään ja kaikki uusiksi, ajatteli Sasu. Hänen ravintola Ora avattiin kesällä 2017 Helsingin Huvilakadulle ja palkittiin heti vuoden alusta Michelin-tähdellä. Sasun mielestä kahvi ja tee ovat erittäin mielenkiitoisia raaka-aineita myös ruoanlaitossa ja Sasu käyttääkin niitä paljon ja hän on siksi niin kiinnostunut niistä kummastakin.
Sasu lainaa elokuvaohjaaja David Lynchiltä elämänmottonsa: Negativity is the enemy of creativity.
Sasu on yksi vuoden espresso, musta, vihreä ja maustettu tee -kilpailujen tuomareista. Kilpailu käydään 21.4. tapahtuman aikana ja voittajat julkistetaan klo 18 mennessä tapahtumassa.
Svante Hampf on Kaffa Roasteryn perustaja ja toimitusjohtaja. Svante on perustanut Kaffan yli 15 vuotta sitten. Kaffan tarina lähti siitä, että Svante ja hänen ystävänsä saivat tajunnan räjäyttävän ajatuksen: Me Suomessa juomme kahvia eniten maailmassa. Voisimmeko juoda myös maailman parasta kahvia. Svanten ja Kaffan missio on muuttaa suomalaista kahvikulttuuria ja tämä on ollut Kaffan missio ihan alusta saakka. Svante on nähnyt vuosien saatossa miten kahvimaailma ja -ala on kehittynyt sekä muuttunut.
Svante osallistuu tapahtuman aikana Vastuullisuus-paneeliin sekä Pienpaahtimot Suomessa -keskusteluun.
Ota yhteyttä
Helsinki Coffee Festival & Jäätelö- ja suklaakarnevaali
Kuule ensimmäisten joukossa herkulliset uutisemme.